Trkačko udruženje RCN

PHONE:           064 199 37 81

E-MAIL:           runningclubnis@gmail.com

ADDRESS:      Jovana Ristića 11/40, Niš

Prijavi se za novosti

Image Alt

Running Club Niš

TOUR DE KOP – MINI KAMP

Iskoristio sam jedinstvenu priliku da budem deo prvog Tour de Kop trening kampa koji se se održao 4 – 5. juna 2022. godine na Kopaoniku.

Svi učesnici pozvani su da u društvu našeg proslavljenog triatlonca Vladimira Savića, osnivača CoachSavic sistema za online treninge za sportove izdržljivosti i četvorostrukog olimpijca Ivana Stevića, osnivača Sportskog udruženja Tour de Fun, provedu dva dana na Kopaoniku i učestvuju u prvom  Tour de Kop trening kampu. Dobili smo jedinstvenu priliku da u društvu dvojice vrhunskih sportista otklonimo svoje nedoumice vezano za trenažni proces, da saznamo novine iz sveta sportova izdržljivosti i biciklizma, kao i da u sjajnom sportskom društvu pomerimo svoje fizičke mogućnosti.

Program:

Subota, 4. jun:

8:00 – 8:45    okupljanje u Brusu
9:00              start biciklističke vožnje

– ruta 1: Brus – Kriva Reka do hotela Rtanj
– ruta 2: brus – Brzeće do hotela Rtanj

Okupljanje, okrepa, ručak i rođendanska torta u hotelu Rtanj Kopaonik.

– Za one sa više snage: spust i uspon uz čuvenu Rudnicu!
– Za one sa još više snage: nakon vožnje po Rudnici, trčanje!

Nedelja, 5. jun:

10:00       Hajking sa Ivanom  Stevićem + gost iznenađenja

Pošto sam na raspolaganju imao samo subotu za slobodne aktivnosti, rešio sam da je maksimalno iskoristim. Rani pokret iz Niša u 5:30. Ostavljanje saputnika kod planinarskg doma na Kopaoniku i odlazak do hotela Rtanj.

Odlučio sam da automobil ostavim kod hotela i da se sa delom društva spustimo biciklama do mesta starta, Brusa. Iako su u ponudi bile lakša deonica (preko Brzeće) i teža  deonica (preko Krive reke), svi do jednoga su se uputili pravcem Brus – Kriva reka – Kopaonik. Iz jednog jedinog razloga, bez obzira što je teža – mnogo je lepša. Tako da se i moje pedaliranje htelo, nehtelo, dalo tom trasom. Na biciklima nas četrdesetak svih uzrasta i polova. Vremena u Brusu taman za jedan fini espreso i dopunu okrepe. Zajednička fotka i pokret. Vreme u najavi je bilo svakojakao ali se od svega toga zadržao samo jako topao dan, vreo asfalt, ali i sasvim dovoljno hladovine da se na po koji trenutak sklonimo. Do prve prodavnice trebalo je dobro upregnuti uzde. Razdragane biciklističke face koje su već zauzele busije uz koji sok, pivo (ne smem da kažem i rakijicu) bile su dovoljne da se ovo iprethodno nakratko padne u zaborav. Sledi lakši deo sa predivnim pejsažima i nebom otvorenim sa svih strana. Do samog kraja pažnja zaokupljena predivnim predelima skretala je misli sa već užarenih mišića nogu. U prvom krugu sakupilo se oko 75 kilometara i 1900m uspona. Smeliji po ovome krugu dodali su još težih 35 kilometara do Rudnice i nazad i sakupili sve skupa oko 110 kilometara i skoro 3000m uspona. Da li je bilo dovoljno sačuvanih i za trčanje. Ne sumnjajte, bilo ih je!

Tokom ovog sportskog vikenda imali smo prilike da se dodatno upoznamo sa brendovima koje okuplja Tour de Fun: Garmin, Science in Sport, proizvodi kompanije Kräuterhof i mnogi drugi.

U ovom jedinstvenom vikendu proslavili smo rođendan Vladimira Savića i 25. godina od osnivanja CoachSavic sistema! Povodom ove proslave svim učesnicima je trening kamp bio potpuno besplatan! I naravno, neizostavna rođendanska torta!

Za sve učesnike dvodnevnog Tour de Kop trening kampa obezbeđen je smeštaj u hotelu Rtanj Kopaonik po posebnim i promotivnim uslovima.

Cena noćenja na bazi polupansiona, po osobi, iznosi 50 € i besplatan boravak za decu do 12 godina. 

ZA MNOM OSTAJE NEZABORAVAN SPORTSKI VIKEND NA KOPAONIKU!

Post a Comment